lørdag 25. oktober 2014

Blueskveld på Dyvekes

Tenk å ha et helt orkester i en gitar! En skulle nesten ikke tro at det var kun Johnny Paulsen med sin gitar som var på scenen på Dyvekes vinkjeller i går. Det hørtes nesten ut som et helt lite orkester kom ut fra lydhullet i gitaren. Noe ligger nok i at gitaristen er så rask og fingerferdig, at det høres ut som en egen bassist sitter gjemt i gitaren – i tillegg til Johnny. I tillegg til dette spilte han god, gammel tradisjonell blues: slik blues er det første gangen jeg har hørt i kjelleren noensinne! Johnny Paulsen var også vokalist.

Stefan Grossmann er amerikaner, en fantastisk bluesgitarist som har spilt med de store i USA. Han har faktisk spilt på Madam Felle for noen år siden. Var så heldig å få være med på en workshop med Stefan for noen år siden. Johnny spilte også en ragtime laget av Stefan; « See that girl sitting on a fence».
Johnny spilte blues som har blitt fremført av legender som Blind Blake «You gonna quit me», Big Bill Bronzy, Blind Boy Fuller, Ry Cooder m.fl. Og så tok Johhny flere melodier med slide. Slide (kalles også bottleneck) er en glass-sylinder som gitaristen har på fingeren og fører opp og ned gitarhalsen. Det blir en slags «Hawaii-lyd». Kult med bottleneck-blues.

Dette var kjempebra – dette vil jeg gjerne høre mer av!
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar