lørdag 13. desember 2014

DESEMBERBLUES PÅ DYVEKES VINKJELLER



Stearinlys på bordene, juledekorasjoner og lun stemning var rammen på konserten «Cool Blues Friday» på Dyvekes Vinkjeller i Hollendergaten midt i Bergen sentrum. Og Johnny Paulsen har vært her før; en eminent gitarspiller som fremfører blues både vokalt og instrumentalt. Han bruker vanlig gitar, men i går hadde han også med seg dobro, en gitar som gir lyden en mer metallisk klang. Så spilte han blues med slide; kult å se på og kult å høre. Det er noe eget det å være på en konsert for å høre på levende musikk!

Johnny hadde med seg Svein Netland på bass. Med bassen ble det et enda mer fyldig lydbilde. God, gammel blues! Også «Rag» som i ragtime. En helt egenartet musikkform som Johnny virkelig behersker. Konserten ga smakebiter av blueslegender alt fra Blind Blake, Big Bill Bronzy til Ry Cooder. Og låter som for eksempel «Silver City» og «Key to the Highway».
Da jeg snakket med Johnny fikk han en utfordring av meg, en nydelig blues som Stephen Grossmann også har spilt inn.Stephen far forøvrig harr konsert i Bergen tidligere på «Madam Felle». Denne bluesen heter «Little Rock Blues». Så får vi se neste gang gutta er på scenen igjen på Dyvekes Vinkjeller! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar