lørdag 22. november 2014

Hungry John - Cool Blues Friday

 

Konsert med Hungry John på Dyvekes vinkjeller. Så startet de opp med en deltablues med slidegitar. Musikken traff meg midt i magen som skulle dcet vært et hurtigtog i 200 km. i timen! Dette er virkelig blues! "Hungry" John er etterhvert blitt ikke mindre enn en legende innen bluesmusikken her i Norge. De var to.Og gitaristen het Freddy Johnsen. For en gitarist! Salige Robert Johnsen hadde troligvis forhekset gitren hans! En slik fenomenal bluesgitarist skal en lete lenge etter!

Entusiastisk publikum, stemningen i taket. Det var som å være i en jazz- og blueskneipe i Bourbon street i New Orleans! De spillte blueslåter alt fra deltablues til Chikago-blues. Robert Johnsen, John Lee Hooker, Taj Mahal og mange andre blueslegender var nede på Dyvekes vinkjeller denne konserten ;-) !

Hungry John, fabelaktig bluesartist, både gitar, munnspill og vokal. En enterteiner av rang; slik må det bli en god konsertopplevelse av!

Hør bare tå ordene i denne bluesen: "If the blues was whisky; I woud stay dead drunk all the time!" Ikke noe småpusekattmusikk dette nei:-) "Fishing bleus" :-) :-) :-), "One scotch, one bourbon, one beer", "Whisky and women", jada det var en del whisky-blueser. Men de smakte alle kjempegodt!

En de spilte, var "You got to mowe". Hungry John tok den helt ut, som en predikant i en babtistkirke "way south". I denne nydelige bluesen ser en klart slektskapet mellom blues og gospel og spirituals.

Dette ble en magisk kveld på Dyvekes vinkjeller!!




 
 

 
 

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar