lørdag 1. november 2014

Høst ute, blues inne. Dyvekes vinkjeller!

Dyvekes vinkjeller fredag kveld. Folk rundt bordene. Levende lys. Steinvegger. Varm lun stemning inne. Mørk høst utenfor i Hollendergaten. Her har til og med Gjest Baardsen vært. Akkurat her heter det faktisk Gjest Baardsen kjeller. Morsomt poeng er at akkurat nå sitter jeg og ser på filmen fra 1939 med Alfred Maurstad som spiller Gjest Baardsen. Nå flykter han fra arresten på Tinghuset i Bergen….

Så kommer Jan Ove Nordeide,  Bjarte Helland og Geir Rognø inn for å spille blues! Det er cool blues friday. Første settet blir med disse tre. Flere av låtene er skrevet av Jan Ove. Han spiller glimrende, skulle nesten tro at gitaren hans var lys levende i seg selv. Geir Rognø fikk lyd i bassen for å si det mildt, flere utrolig flotte bass-soloer. Geir også som vokalist; kult! Bjarte Helland er en dyktig trommis som virkelig fikk liv i trommene. Samspillet med disse tre var kjempeflott. Og publikum likte virkelig det de hørte. Stor stemning under hele konserten. Her er noe av det som ble spilt: «Talk to your daughter», «Dancing naked in the rain» (PS. Ikke å foretrekke ute akkurat i kveld…J )  og «Loving Cup».

Etter hvert blir det også et sett med Ryde  Shey ( vet ikke helt navnet, så dette er litt gjetting..) Han sang og spilte gitar; folk/country/blues. En virkelig fin låt var «Cold and lonely shadows», «Wanted man» - en låt som faktisk var et samarbeidsprosjekt mellom Johnny Cash og Bob Dylan (!) Han avsluttet med «Stormy Weather» som faktisk er kjent med Lena Horne («steinalderen», dvs. på 30 tallet…)

Siste sett var Marianne Tumyr sitt! Hun er en levende formidler og en dyktig vokalist. Hun hadde nesten det jeg vil kalle duetter med gitaren til Jan Ove. «Darkness», «You should see me dancing» (med geir på en fabelaktig bass-solo), «There`s a train a coming, people get ready» - nyyyydelig, kjempevokal. Brilliant gitarsolo fra Jan Ove.  «Pride» (Jan Ove), «Biggest smile in town». Tilslutt en instrumental; «Albatross» en versjon der gitaren, bassen og trommene sang!

Kjempekveld!
 
 
 
 
 
 

1 kommentar:

  1. Tuuusen takk for nok en fin anmeldelse! veldig kjekt å lese. (men jeg hter fremdeles Miriam Tumyr ;)

    SvarSlett